2012 m. spalio 3 d., trečiadienis

Žodynų degtinė

Grįžinėju pro Rue Capiaumont, kurioje supavydėjęs kolega penktadienio vakare perpjovė indo žmonos ir trijų vaikų gerkles, ir Kęstučio Navako "žodynų degtinė" manęs nepaleidžia. Ne dėl to, kad šį vakarą išlenkiau dvi Eau de Vie Biercee (Frambois ir Poire).
Bandau įsivaizduoti koks skonis ištinka burną išgėrus žodynų degtinės. Turėtų būti lengvai saldu. Ir žinoma turėtų pintis liežuvis, taip lengvai, kad jis galėtų pakeisti vieną kitą garsą ir vieną kitą prasmę. Žodžiu, kad paneštų į visokius naujadarus.
Kaip pavyzdžiui, Reglamento trauktinė. Arba Direktyvos likeris. Nors ne, Reglamento turėtų būti karčioji, kad visus iki vieno privalomai purtytų, o Direktyvos gali būti užpiltinė, nes kiekvienas galėtų užpilti kaip nori, kad tik užpiltų.
Europos Komisijos komunikato sidras - neįpareigojantis, lengvas, negręsia rimtos pagiriom, ir kai per daug tuo užsiimi, paskui pavandenijusiom akim bandai daryti išvadas, ir nesigauna.
Poveikio vertinimo (IA) Stolichnaya  - solidus reikalas, bet greitai nusitašai iki niekų graibymo. Kitą rytą visi sutaria, kad velniop, einam tiesiai prie trauktinės arba likerio. Arba gero dzūkiško samagono.
Bendrojo požiūrio samagonas - čia labiausiai visų vertinamas daiktas, visiems sušyla krūtinėj, visi įvertina pirmininkaujančio varytojo talentą, ech, gerai išvarė.
Politinio susitarimo putojantis vynas - čiurkšt ir viskas, garbės purslai, akivaizdžiai kažko pradeda trūkti, pagalvoji apie sunkiai ir kantriai varomą širdį šildantį samagoną.
Kai Pirmininkas tinkasi su raporteur'u gaunasi trilogo alutis. Tai toks instinktyvus tradicinis ritualas, kai vienas geria lagerį Jupiler (5,2 %), o kitas - aukštos fermentacijos Delirium Tremens (9,5 %). Arba Utenos auksinį ir Žebenkštį/Kobrą. Ir vyksta dėsningas nesusišnekėjimas. Po kelinto trilogo alučio, Jupiler mainomas  į Grimbergen (6,5 %), o Delirium Tremens į Duvel (8,5 %), galiausiai visiškai vienodai nusišnekama, kai visi geria trapistinį Westmalle (7 %).
Kai iššoka iš krūmų EP narys su pakeitimu (AMD dar vadinamu), tai jis ką tik trūktelėjo Absento iš fleshkutės.
Reikia ir reprezentacinių gėrimų, kad visi žinotų su kuo turi reikalą.
"krupnikas COREPER II"
"bobelinė COREPER I"
"MARTINI MERTENS"
"CINZANO ANTICI"

Ir išleistas iš butelio džinas su tonicu Darbo grupėje, sklaidantis pageidavimus į kairę ir dešinę. Bet pirmininkas užsiima Darbo grupės kalvadosu - kad išliktų blaivus.

1 komentaras:

  1. Svarbiausia, kad daeinama iki Westmalle, nes kitaip gali tekti trūktelėti iš bambalio babatuko :)

    AtsakytiPanaikinti