2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Kaip per kelias valandas gauti dvasinės vertės už milijoną eurų

Šiandien per kelias valandas prasukau kokį milijoną eurų. Art Brussels ekspozicija, sudaryta iš daug galerijų, stumdančių dailininkų ir kūrėjų darbus. Dvi didžiulės salės, kurios sutilptų tik LITEXPO patalpose. Labai įvairūs stendai, daug įdomių žmonių, žodžiu, puikus meno turgus.
Prisipažinsiu, man labiausiai buvo įdomu žiūrėti į ekspozicijų lankytojus ir kainas, nurodytas po kūriniais. Blogai, kad kai kurios galerijos nenurodo kainų. Esi priverstas spėlioti.
Štai papukas iš kokio tai plastilino padėliotas - 50 000 eurų, krengeliukas papaišytas - 100 000 eurų. Duchamp ir Dali. Štai ką reiškia geras prekės ženklas. Gali būti ir ne toks garsus prekės ženklas - vis tiek 25 000 eurų už merginos su vagina nuotrauką, už abstrakciją - 10 000 eurų.
Regis atėjo laikas imtis stambaus verslo. Išsuksim prekės ženklą RUTA, sukursim legendą ir paslaptį.  Po to prekės ženklas RUTA sukurs tvarinį, kuris jau bus įkainotas 20 000 eurų. Na gerai, 30 000 eurų, jei lošt tai rimtai. O dabar įsivaizduok jei tas pats kūrėjas, tik labai nežinomas, padarys tą patį.  Kiek? 300 eurų? Ne nuo to galo pradėta.

visit http://www.artbrussels.be/ ir pamatyk kaip tai daroma.

1 komentaras: