2011 m. gegužės 29 d., sekmadienis

Beer is the answer

Smagu yra pasinerti į viliojantį alaus pasaulį. Kažkurį savaitgalį šiaip netaip radome senąjį Moeder Lambic barą, Saint Gilles rajone. Po to šiaip ne taip iš jo radome kelią namo. Puikus baras. ir paprastas patriušintas, ir tuo pačiu turi elegancijos, ir padavėja be antakių, bet gotiškomis akimis. Ir tarkim, Lambic geuze alus ojojoj koks kitoks. Tiesa, čia tenka pripažinti, kad pvz., alinėje "A la Mort Subite" turbūt patiekia vienaip sumaišytus lambicus, o čia, Moeder Lambic citadelėje galbūt gavau visai nemaišytą lambic, todėl gal ir nesivadino jis geuze.
Dar kažkurį kitą savaitgalį irgi šiaip ne taip radome naująjį Moeder Lambic barą, Fontainas aiktėje. Tikrai teko paieškoti, pradžioje užkliuvome pagrindinėje senamiesčio aikštėje, klausėmės kelių bokalėlių Palm alaus, gėrėme apie porą valandų Brussels Jazz Marathon. puikus sumanymas - pristatyti aikštėje daug plastikinių staliukų ir kėdžių. kažkaip panaikina tą liaudies stoviniavimo koncerte atmosferą, pasidaro jaukiau. Žinoma, ta linkme dirba ir Palm, oficialus Marathono rėmėjas.
Kai galiausiai jau išsivaduoji iš Marathono kažkelinto kilometro, prieini tokią aikštelę, pamatai kavinės pavadinimą Fontainas ir pamanęs, kad tai ir yra tai ko ieškojai, prisėdi. Aplink gražuliai, kavinėje pilstomo alaus - du kraneliai, supranti, kad kažkas ne taip. Gaila, galvoji, matai, buvo vieta, pardavė, tai dabar beliko viena iš daugelių "trendy" gražulių kavinių. Tačiau, sugurkšnojus porciją, ir pakilus eiti, man dingtelėjo, kad gal reiktų dar paeiti šimtą metrų. ir bingo - radome naująjį Moeder Lambic barą. o alaus pilstomo o dievulėliau. ir yra lietuviškam supratimui artimo užkandos varianto.
kaip besirengiantis profesionaliai alaudininko karjerai, nusprendžiau tą vakarą apsistoti ties tamsiais ir švelnesniais, ta prasme ne "bitter".
Mano raportas:
Adelardus Brune, 7.2 %, darykla Kerkom. Truputį per saldus, gal net skonis lipnokas toks. antrą kartą tokio nenoriu.
Quintine Ambree, 8,5 %, darykla Legendes. kažkas kliūna, nors nežinai kas. lyg ir toks kontroversiškas, sako lengvas, nors oborotų kiek oho, sako plikytas, sako biški man puskartis, gal net turi lambiškumo. žodžiu, jaučiat, darosi jau sunku ir ką be pasakyti. Galiausiai - neblogas, bet vis tiek kažkas kliūna.
De Ryck Special, 5 %, darykla De Ryck. šviesesnis, ant galo - lyg ir medaus korio vos vos skonis. bet štai po atneštos užkandos nelabai tas medus besijaus, dar kaimynas nuo kito staliuko kaqip velnias čiaudi. Žodžiu, šitas tai nieko įdomaus.
Bink Bloesem, 7,2 %, darykla Kerkom. Nebeišeina apibūdinti. Skanus ir tiek. Kazys Binkis žydi. Džiazucha.
Val -Dieu Grand Cru, 10,5 %, darykla Abbaye de Val Dieu. Paskutinis šiame meniu skyrelyje. Saldus dratas. ir, žinoma, aukštas lygis. Po Žebenkšties ir Tornado aš tai jau žinau.

Peržiūrėjus pilstomo alaus meniu, turiu pasakyti, kad atskirų skyrelių man užteks kokiem dar šešiems apsilankymams, o kažkuriuos skyrelius visgi turbūt teks skelti į kelis kartus. ne išgert gi visko renkamės, o tik viską išragauti.
oplia.

1 komentaras:

  1. Kaip nuosaikus side ragautojas, galiu pridurti, kad iš šitų skaniausias Quintine Ambree. O Val-Dieu Grand Cru - reta bjaurastis. Ne alus, o alaus sirupas.

    AtsakytiPanaikinti