2011 m. liepos 19 d., antradienis

Alopauzė






















Jau kelintą savaitę nejaučiu aistros alui. Dingo susijaudinimas pagalvojus apie alų, kur virpuliukai ant liežuvio galo, kur tas noras pasinerti į viliojantį pasaulį? Pradedu įtarti, kad ir koks vienas kitas kilogramas perteklinis pradeda rastis. Forma prastėja, taip gaunasi.
Ir negali skųstis progų stoka ar girtis, kad viską kas skaniausia išgėriau. Toli gražu. Tiesa, prisiverčiau vėl aplankyti Moeder Lambic Fountainas aikštėje.

















Iš carte de semaine (savaitės pasiūlymai):
"Carolus Classic" - smagus rudasis, karamelės palaižytas; "St Monon Ambree" - toks pat smagus, gal ir kartesnis, tik šviesesnis; "Pater Lieven Witbier" - saldesnis už Hoegardiną, sodresnis;"Safronaise"  (darykla Milleyertus) - gale lieka švelnus aštrumas, šafranas, kaip sakant; "Darbyste" iš daryklos La Moneuse -  gintaro spalvos, per geras bedarbiui;
ir dar Valeir Blond (darykla Contreras) - alus šviesuolis šviesuoliui, po kelinto bokalo.

Kita proga - teko užsukti į alaus namus Wavre gatvėje. Staiga vėl sužibo aleliniai genai, atsidūrus tokioje apsuptyje. pasielgiau su charakteriu - išsirinkau vieną buteliuką, be jokių etikečių ir paklojau ant prekystalio už jį 10 eurų. Kaip buvo parašyta prie jo, kam išmesti pinigus pigiam alui, jei yra brangaus. Na gal ne taip tiksliai. Bet vis tiek, susipažinkite su paslaptinguoju baronu - Trappiste Westvleteren, iš Westvleteren Šv Siksto vienuolyno Flandrijoje.






















Alus tikrai puikus, tamsus. beveik nuvirtau kaip Gustavas savo virtuvėje. Tačiau greitai užmiršau skonį, kai atsivertęs šio vienuolyno tinklapį perskaičiau, jog vienuolyno alaus politika reikalauja neperpardavinėti alaus trečiajai šaliai, o parduodamas jis tik individualiems klientams. 24 buteliukų dėžė kainuoja 34 eurus, vadinasi vienas buteliukas kainuoja 1,5 euro. Ką gi, regis alaus namai Wavre gatvėje nesilaiko šventosios vietos politikos ir lupa iš trečio durnelio dešimtgubą kainą. Kai nešiu tą išgertą buteliuką priduoti kaip tarą į alaus namus (sakė atnešti), turėsiu apie ką pakalbėti. Na, nesipiktinsiu, jeigu už tuščią buteliuką gausiu kokius 7-8 eurus.

Taigi, tikri smūgiai alaus kelyje. ir dar - alopauzė.

4 komentarai:

  1. DAr buvo labai skanus Catinllon daryklos Faro ir vaisinis alus. Tik nepamenu daryklos, bet tas vaisinis is reguliaraus meniu ir vienintelis toks :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :DDD kaip sekesi priduot buteli? Ar jau misija ivykdyta? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nea, tas butelis iki šiol stypso lentynoje ;)

    AtsakytiPanaikinti