2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Kai tulpės turi vardus

Užsukome į pilaitę prie Briuselio, Groot Binjgarden ar kažkaip labai panašiai. Dabar pats tulpių metas, ir jų pilaitės parke ohoho kiek daug. Ale kiek daug sėklos selekcininkai išnaudojo. Po 20 minučių parado per lysves ir parkelius, jau pradėjo mirgėti, kaip vaikystėje sukdavome prie akies tuos kaleidoskopus. Bet visgi smagiausia skaityti tulpių vardus. Mickey mouse. queen in shadow. Ingrid. black jack. salmon pearl. lapin ruska. Kaip kokie filmų pavadinimai, piratų laivų bortai arba likerių markės.
Supratau, kad man labiausiai patiko black jack. Tikrai, tamsios rudai violetinės madeiros spalvos. Tokių ten nedaug, skardžiabalsių chore tokios kaip bosai skamba.
Ar nuo kvapų pertekliaus ir haliunikų ar dar ko nors, bet regis šešiasdešimtmetis šešiasdešimtmetei tarp tulpių smagiai už užpakalio laikė. Fotografavosi prie didelės iš tuplių suformuotos širdies, objektyvas nematė kas pikantiško gale dėjosi. Užtat aš mačiau. O gal čia man haliunikai? Paklausyk kaip skamba tulpės vardas - dykumos sambūris.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą